logo
RNTV Live

Sfarșit de săptămană cu călduri mari, în Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Sfarșit de săptămană cu călduri mari, în Prahova

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi dimineata, o avertizare cod galben de canicula, valabila pana duminica inclusiv. In acest interval vor fi inregistrate temperaturi ridicate, iar indicele temperatura-umezeala ar putea depasi pragul critic de 80 de unitati.

Sfarșit de săptămană cu călduri mari, în Prahova

In sudul tarii, inclusiv in Prahova, valul de caldura se va extinde si va persista, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, au precizat meteorologii. Disconfortul termic se va mentine ridicat si in prima parte a saptamanii viitoare, mai ales in regiunile vestice si sudice. In acest context, pompierii vin cu o serie de sfaturi utile pe timp de canicula.

Astfel, deplasarile sunt recomandate in primele ore ale diminetii sau seara. Evitati, pe cat posibil, expunerea la soare intre orele 11:00 – 18:00. Hidratati-va corespunzator, beti zilnic minimum 2 litri de lichide, fara a astepta senzatia de sete. In zilele caniculare se recomanda consumul unui pahar de apa la fiecare 15-20 de minute. Nu consumati alcool deoarece acesta diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii si totodata evitati sa consumati bauturi cu continut ridicat de cofeina, sau zahar.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor