Set de sfaturi pentru șoferi, la revenirea din minivacanță » Cum se circulă în țară și ce rute alternative pot fi folosite

politia-romana-0
Ștefan Petre

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că nu sunt semnalate, momentan, drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui accident rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.   

În țară se circulă în general pe un carosabil uscat, izolat umed în județul Suceava, unde ceața reduce vizibilitatea în trafic pe DN 2 Suceava – Siret.

Pe arterele rutiere principale, și anume autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitatea bună.

Pentru siguranța participanților la trafic, la revenirea din zonele unde au petrecut minivacanța de 1 Decembrie, Centrul INFOTRAFIC recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

– creșterea distanței de siguranță între vehicule;

– evitarea depășirilor riscante, în special ale coloanelor de autovehicule;

– planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

– manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, manevre ce vor fi efectuate doar după o asigurare corespunzătoare.

Pentru evitarea aglomerării DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

  • Brașov – DN 1A – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate de pe site-ului oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

IGPR

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor