logo
RNTV Live

Sentința definitivă, pe 5 martie. Pledoaria lui Mircea Cosma la Instanța Supremă

mircea-vlad-cosma
rnews

Ce a spus Mircea Cosma la Instanța Supremă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa pe 5 martie sentinţa definitivă în dosarul lui Mircea Cosma și al fiului său, Vlad Cosma. 

Mircea Cosma, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit 5 ani închisoare.

Luni, la ultimul termen al procesului, Mircea Cosma a dat o declaraţie amplă în faţa unui complet format din cinci judecători.

Fostul președinte CJ Prahova a negat toate acuzaţiile pe care i le aduce DNA.

Mircea Cosma le-a prezentat judecătorilor planşe cu sumele de bani pe care ar fi reuşit să le economisească la derularea contractelor de la CJ Prahova, susţinând că nu i se poate imputa niciun prejudiciu.

‘Resping toate acuzaţiile. Judeţului Prahova i se spune în glumă al 53-lea stat al SUA. Volumul de investiţii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajaţi. Ar fi trebuit să primesc o decoraţie pentru asta. (…) Nu am crezut că există atâta minciună într-un proces’, le-a spus Mircea Cosma judecătorilor.

Avocatul lui Vlad Cosma a depus în instanţă ca probă un stick cu înregistrări ale discuţiilor purtate de fostul deputat cu procurori de la DNA Ploieşti.

Totodată, un avocat de la Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că instituţia nu se constituie parte civilă în dosar, deoarece nu a constatat producerea vreunui prejudiciu.

 

Sursa: dcnews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor