logo
RNTV Live

Șeful spionajului militar ucrainean face anunțul care îi dă fiori lui Putin

kyrylo_budanov
Theo Tănăsescu

Ucraina a întreprins atacuri cu succes asupra navelor militare rusești și a altor ținte din Marea Neagră, în pregătirea unei „operațiuni majore în Crimeea”, transmite șeful Serviciului de Informații pentru Apărare a Ucrainei, Kyrylo Budanov, în documentarul Războiul pentru mare: de la Nipro la Crimeea.

„Toate acestea au fost pregătite pentru o operațiune majoră în Crimeea. O modalitate de a verifica dacă înțelegerea noastră cu privire la modalitățile de a intra și de a ieși de acolo este corectă. Este, de asemenea, bine pentru oamenii care au petrecut 10 ani sub ocupatie rusă.

Mulți dintre ei cred că au fost uitați și abandonați. Nu toată lumea este atât de fericită pe cât pare. Sunt oameni care iubesc Ucraina, dar cred că au fost trădați”, a spus Budanov.

Nava de patrulare rusă Proiectul 22160 Serghei Kotov a fost lovită de dronele navale ucrainene în noaptea de 5 martie.

Departamentul de Comunicații Strategice al Oficiului Comandantului-Șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că forțele ucrainene au dezactivat aproximativ 33% din toate navele de luptă din flota rusă de la Marea Neagră de la începutul invaziei la scară largă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor