logo
RNTV Live

Cu sabia lui Damocles deasupra capului

poza nicoleta
Cristian Anghelescu

Cu sabia lui Damocles deasupra capului

Meci nerecomandat cardiacilor în această seară la Sala Sporturilor “Olimpia”, Tricolorul LMV Ploiești reușind o victorie de trei puncte la capătul unui meci de 4 seturi.

Elevii lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au câștigat cu 3-1 (25-27, 25-14, 25-15, 25-17), după 111 minute de joc intens, primul set terminându-se “a la Pyrrhus” după ce ploieștenii au condus la un moment dat cu 21-14!

Meciul, set cu set

Atmosfera creată de cei peste 500 de suporteri prezenți a fost una frumoasă, așa cum a arătat și jocul gazdelor în primul set. Nimic nu anunța nebunia propusă de elevii lui Nicolay Jeliazkov după ce, aproape o jumătate de oră, au fost conduși: 8-5, 16-12, 21-14! Din acel moment, având parcă un văl pe față, Olteanu&Co. s-au întrecut în greșeli, atât la serviciu cât și în atac. Forța blocajului echipei zălăuane a crescut de la minge la minge iar Rareș Bălean (46 de atacuri reușite!), în zi de grație, a dictat tonul bucuriei!

Morga antrenorului Sergiu Stancu a fost evidentă, acesta preferând să-și lase jucătorii, în pauza dintre seturi, fără nicio indicație.

Simțind “că-i lată”, voleibaliștii Tricolorului au intrat deciși să schimbe repertoriul. Cu maximă concentrare, arătând putere și mai ales caracter, Jorna, Stulenkov, Lică, Olteanu, Bissette și Carrasco, alături de libero-ul Kroiss, au predat o lecție de volei pe care oaspeții nu și-au putut-o însuși. Serviciul a fost principala armă, Lică și Stulenkov (câte 21), Bissette (18) și Carrassco (14) îngropând zeci de mingi în terenul advers! Apoi, la recepție, Jorna a fost “the best”, cele 44 de baloane utile evidențiidu-l în rândul echipei sale. Iar Lică, într-un meci pe care l-a jucat cu dinții strânși, a atacat fericit 43 de mingi, dublu față de cele reușite de “căpitanul” Olteanu!

Urmează o minivacanță

Un meci frumos pentru spectatori și telespectatori dar, cu siguranță, tensionat până la nebunie pentru antrenorii și oficialii Tricolorului. Rezultatul final, unul care mulțumește echipa gazdă, a făcut pace între staff-ul tehnic și jucătorii de bază ai echipei. Care, cu siguranță, au simțit fiori reci pe șira spinării după primul set!

La capătul acestui ultim joc pentru echipa ploieșteană, aceasta a acumulat 55 de puncte, fiind la numai un punct de Steaua, echipă care mai are de disputat un meci.

Urmează o pauză de 11 zile, până pe 3 martie, dată la care va debuta play-offul.

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor