Sursă foto: HotNews

La 1-1 între Petrolul și U Cluj, scor care avea să se mențină până la finalul partidei din prima etapă a Superligii de fotbal, stoperul Andrei Pițian a comis (în minutul 56) un penalty stupid, dictat cu VAR, dar ratat de Constantin Budescu.

Lovitura de la 11 trebuia însă, în mod evident, să fie repetată, pentru că mijlocașul Universității, Mihai Bordeianu, a pătruns în careu înainte ca mingea să fie lovită, a ajuns primul la balonul degajat de portar și l-a degajat, eliminând pericolul!

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, le-a dat dreptate fanilor galben-albaștri care au fost revoltați de neatenția „fluierașilor”. Analizând deciziile din prima rundă a Superligii de fotbal, grecul din fruntea CCA a spus, referitor la gafele lui Bîrsan și Barbu din meciul Petrolului:

„Apărătorul joacă mingea cu brațul, depărtat de corp și îndreptat către minge. Astfel, apărătorul își mărește suprafața corpului în mod nefiresc. VAR verifică și recomandă corect arbitrului o revedere a fazei pentru un posibil penalty ca urmare a unui henț comis în interiorul suprafeței de pedeapsă. Arbitrul analizează incidentul și acordă corect o lovitură de pedeapsă.

În momentul în care mingea este lovită, portarul se află cu un picior pe linia porții și apoi apără lovitura. Fundașul (n. r. Mihai Bordeianu) ajunge la minge după intervenția portarului (n. r. Andrei Gorcea) și o respinge. Însă acest fundaș a pătruns în suprafața de pedeapsă neregulamentar, înainte de executarea loviturii. În acest caz, VAR trebuie să intervină și să informeze arbitrul despre abatarea comisă de fundaș și să îi ceară arbitrului să se repete lovitura de pedeapsă. Decizia corectă este repetarea loviturii de pedeapsă!

Sursă: GSP

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *