Sursă foto: Orange Sport

La 1-1 între Petrolul și U Cluj, scor care avea să se mențină până la finalul partidei din prima etapă a Superligii de fotbal, stoperul Andrei Pițian a comis un penalty stupid, dictat cu VAR, dar ratat de Constantin Budescu.

Lovitura de la 11 trebuia însă, în mod evident, să fie repetată, pentru că mijlocașul Universității, Mihai Bordeianu, a pătruns în careu înainte ca mingea să fie lovită, a ajuns primul la balonul degajat de portar și l-a degajat, eliminând pericolul!

Deși penalty-ul acordat de Bîrsan după consultarea fazei pe monitoarele VAR, din cauza hențului comis de Pițian în minutul 56, a fost bătut jalnic de Budescu, arbitrii aveau datoria să observe intrarea lui Bordeianu în suprafața de pedeapsă și să dicteze repetarea execuției.

De această dată, Marcel Bîrsan nu a mai fost salvat de arbitrul din camera VAR, Marian Barbu, și nici de ceilalți arbitri din teren, chiar dacă Bordeianu a influențat ulterior faza.

Dacă tu, în VAR, nu analizezi asta, am o problemă cu asta. Că nu analizezi cum stă portarul, nu mă deranjează prea mult, pentru că îl ai pe asistent. Dar aici nu se uită deloc centralul. S-ar putea ca cineva să întrebe, dar nu are nicio legătură că a intrat și cineva de la Petrolul, asta ca să o lămurim.

Nu înțeleg de ce nu s-a repetat, mai ales că el e jucătorul care respinge mingea. S-ar putea să aibă ei un protocol cu jumătate de metru? Nu știu, mă gândesc, eu încerc să văd dacă există vreo explicație pentru care nu s-a repetat. Mi se pare ciudat. E vreo regulă în spiritul fotbalului, jumătate de metru? Faptul că jucătorul ăla respinge mingea… trebuie repetat neapărat!”Basarab Panduru, la Orange Sport

Surse: Gazeta Sporturilor, Sport.ro, Orange Sport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *