logo
RNTV Live

Sebastian Ghiță a fost ACHITAT. Judecătorii au retras și mandatul de arestare și i-au ridicat și sechestrul de pe avere

ghita_dosar
rnews

Fostul deputat Sebastian Ghiță răsuflă ușurat.

Decizie neașteptată a magistraților în privința fostului deputat acuzat printre altele de dare demită și șantaj.

Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a achitat pe Ghiţă, în dosarul în care este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova.

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Magistraţii -au achitat, joi pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar.

Respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani.

Achitările au fost date de magistraţii instanţei supreme fie pe motiv că faptele nu există, fie pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a revocatul mandatul de arest preventiv emis pe numele lui Sebastian Ghiţă şi în baza căruia a fost cerută extrădarea din Serbia.

În acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală.

Este vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie, şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Sursa: mediafax.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor