logo
RNTV Live

Plătești cât nu face! Un DJ de 19 ani din Măneciu a ajuns pe mâna poliției

dj1
rnews

Un DJ de 19 ani din Măneciu a ajuns pe mâna poliției

Un tânăr de 19 ani din Măneciu, DJ la un club, s-a ales cu dosar penal “pentru reproducere neautorizată de programe pentru calculator pe un sistem de calcul în modalitatea instalării, stocării şi rulării, respectiv de reproducere a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute de lege”. 

Cârnatul ăsta de cuvinte din lege și aplicat frumos unui băiat de 19 ani care dădea muzică prezintă cu fidelitate starea de fapt din România.

Nu zice nimeni că drepturile de autor nu trebuie respectate, dar să neconcentrăm totuși pe lucruri mai importante.

Prejudiciul creat de tânărul din Măneciu, cam 8.000 de lei în toată activitatea “artistică” reprezintă, de exemplu, bani de buzunar pentru băieții care-și fac veacul prin centrul Ploieștiului sau pe la BIG! Sau pentru ăia care su făcut scandal, ieri, la Spitalul Județean.

 

“Din probatoriul administrat a rezultat că, în calitate de DJ în incinta unui club, ar fi reprodus în mod neautorizat – prin copiere de pe internet – opere muzicale şi programe pentru calculator, pe care le-a stocat, fără consimţământul/acordul titularilor drepturilor de autor şi conexe, pe un laptop, în scopul comunicării publice în incinta locaţiei. Prin activitea infracţională desfăşurată a adus titularilor drepturilor de autor un prejudiciu estimat la 8.907 lei. Dosarul în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte cu propunere de întocmire a rechizitoriului și sesizare a instanței competente.”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor