logo
RNTV Live

Se pune în dezbatere eliminarea taxelor de soare pentru prosumatori!

editorial-crews-placing-solar-panels-on-a-roof-of-a-house_4-pxp_uve_thumbnail-1080_01
Constantin Corina

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a propus renunțarea la taxa de soare pentru prosumatori într-un proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică.

România are peste 120.000 de prosumatori cu o putere instalată de 1.500 MW, depășind capacitatea centralei nucleare de la Cernavodă.

„Când am fost învestit ministru al energiei, am spus din prima zi că voi asculta mereu vocea cetățenilor pentru un proiect național comun: energie pentru o nouă Românie. La fix 9 luni de atunci, în urma numeroaselor discuții, întâlniri și dezbateri, inclusiv prin demersuri la Comisia Europeană, eliminăm taxa pe soare pentru prosumatori. Am pus în consultare publică proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care am demarat procedurile legale pentru eliminarea posibilității introducerii acestei taxe. Prin acest demers aducem claritate în cadrul legislativ și eliminăm incertitudinile și potențialele amenințări ale dezvoltării prosumatorilor în România. Sunt peste 120.000 de prosumatori astăzi, cu o putere instalată de 1500MW, peste cea a centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă”, este mesajul publicat de Sebastian Burduja sâmbătă, pe Facebook.

În text se menționează că pentru cei care nu produc energia lor, se vor continua măsurile de sprijin prin plafonare și compensare. Totodată, se anunță o reducere a costului energiei electrice și gazelor naturale, ceea ce ar duce la facturi mai mici pentru români și companiile românești.

Totusi, românii au printre cele mai mici prețuri la gaz și energie electrică în Uniunea Europeană, conform datelor Comisiei Europene.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor