logo
RNTV Live

Se lucrează în ritm alert la Autostrada A7 Ploiești – Buzău/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Se lucrează în ritm alert la Autostrada A7 Ploiești – Buzău

În Prahova se lucrează în ritm alert la Autostrada A7 Ploiești – Buzău. Constructorul spune că autostrada va fi gata înainte de termenul anunțat, respective finalul anului 2024. Șantierul a fost vizitat și de fostul premier Ludovic Orban, în mandatul căuia a fost semnat proiectul autostrăzii A7 a Moldovei.

AUTOSTRADA MOLDOVEI, LUCRĂRI ÎN RITM ALERT

Între Dumbrava și Mizil, dar și între Mizil și Pietroasele, pe singurele loturi ale A7 Autostrada Moldovei aflate pe teritoriul județului Prahova, lucrările sunt avansate. Se realizează inclusiv descărcări arheologice în vederea demarării construcției primilor 50 de kilometri ai Autostrăzii. În acest moment, lucrările sunt avansate cu aproximativ 3 luni față de graficul inițial.

În paralele însă se montează și pilonii viitoarelor poduri ale autostrăzii, pe lotul 2. Iar constructorul este optimist în privința termenului de finalizare.

Șantierul a fost vizitat și de fostul premier, Ludovic Orban, în mandatul căruia a fost semnat proiectul autostrăzii A7.

Autostrada Ploiești – Buzău va îmbunătăți major eficienţa rețelei de transport din România, prin reducerea timpului de deplasare între două mari areale urbane, Ploiești și Buzău și, implicit, va duce la o îmbunătățirea a conectivității la nivel regional.

Lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km, este prima porțiune a autostrăzii care se va realiza. Tronsonul include 14 poduri și un pasaj cu lungimea de 550 m. Autostrada Ploiești-Buzău este prima secțiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova (A7). Traseul Autostrăzii Ploiești – Buzău străbate teritoriul administrativ a două județe. În județul Prahova autostrada va trece prin șapte comune, Dumbrava, Râfov, Albești-Paleologu, Drăgănești, Tomșani, Colceag, Baba Ana. Contractul are o valoare de aproape 1,5 miliarde de lei și este finanțat prin PNRR.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor