logo
RNTV Live

Dascăl şi dincolo de moarte! Elevii unei şcoli prahovene studiază anatomia pe scheletul unui fost dascăl de la şcoală

Dascăl şi dincolo de moarte! Elevii unei şcoli prahovene studiază anatomia pe scheletul unui fost dascăl de la şcoală
Mihai Constantinescu

 

Dragostea pentru elevi dar şi pentru materia pe care a predat-o la o şcoală din Prahova l-a determinat pe un dascăl să ia o decizie mai puţin obişnuită. Mai exact aceea de a-şi dona scheletul şcolii unde a fost profesor, pentru ca elevii să poată învăţa anatomia mai uşor.

Se întâmpla undeva  în anii 1950, la şcoala generală din Puchenii Moşneni, unde profesorul de anatomie, Grigore Alexandru Popescu şi-a pus amprenta definitiv asupra învăţământului. Elevii au ocazia să înveţe despre sistemul osos uman mult mai uşor pentru că au material didactic.

Grigore Alexandru Popescu a fost cel care, încă din anul 1914, a adus la Puchenii-Moşneni, un sat aflat la câţiva kilometri de Ploieşti, tehnologia specială pentru proiecţii de filme. În plus, le-a deschis ochii ţăranilor, pe care i-a dus la cursuri de grădinărit, i-a învăţat despre igienă, despre cum să împrumute bani de la cooperativele de credit, dar şi despre literatură, istorie şi muzică. În arhiva şcolii au fost păstrate o serie de scrieri ale învăţătorului, memorii despre elevii săi, despre felul în care organiza serbările şcolare, partituri şi versuri compuse de dascăl.

sursa adevărul.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor