logo
RNTV Live

VIDEO/Se caută vinovații pentru dizlocarea masticului de pe șine

VIDEO: Made in Ploiești! Ce pățește firma care a modernizat liniile de tramvai
rnews

Temperaturile caniculare de săptămâna trecută au făcut ca masticul folosit pentru atenuarea vibrațiilor șinelor de tramvai să se topească. Lucrarea este una în garanție, motiv pentru care constructorul și proiectantul vor fi, acum, trași la răspundere.

Tramvaiele, în pericol să deraieze

Pericolul a fost unul cu atât mai mare  cu cât, din cauza acestei paste, similară cu smoala,  tramvaiele puteau deraia. Totodată, pentru celelalte vehicule angrenate în trafic, există riscul de a derapa.

Primarul Adrian Dobre spune că nu este pentru prima dată când la Ploiești se întâmplă acest lucru. Edilul a cerut o serie de documente pentru a vedea dacă materialele folosite sunt sau nu corespunzătoare. Acestuia nu i se pare normal ca masticul să fie expluzat în exterior și să se lichefieze. Și asta, indiferent de temperaturile de afară.

 Există și alte orașe în lumea asta care au tramvaie și unde temperaturile sunt mult mai mari ca la Ploiești. Eu nu am auzit ca acolo să se întâmple așa ceva!

În urma situației apărute la finele săptămânii trecute, soluția de avarie găsită a fost stropirea șinelor. S-au folosit, în două zile, 320 mc de apă, cu care cei de al Rosal au udat șinele din două în două ore.

 

Directorul TCE, Alexandri Nicolae, spune că așteaptă acum ca proiectantul și constructorul să ia măsuri de urgență și să remedieze situația. Lucrarea este una în garanție, iar situații de acest gen nu ar fi trebuit să se întâmple. Întrebat de reporterii republikanews dacă lucrarea este una de proastă calitate, directorul societății de transport public în comun, a dat un răspuns evaziv.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor