logo
RNTV Live

VIDEO-FOTO/Protest de amploare în Băicoi. Sute de oameni au scandat împotriva poluării aerului cu substanțe toxice

protest Baicoi poluare
Oana Stoica

Protest de amploare la Băicoi.

Asociația Eco Natura Comunității Băicoi a organizat astăzi, un protest de amploare.

Sute de locuitori din Băicoi au participat la manifestarea împotriva poluarii din zona Cartierului Țintea.

Poluatorul arătat cu degetul de întreaga comunitate este administratorul rampei de gunoi de la marginea orașului, societatea Vitalia Salubritate Prahova. 

Primarul Marius Constantin s-a alăturat protestului și spune că nu va admite ca un agent economic să afecteze sănătatea și viața locuitorilor din Băicoi.

”În perioada 12 septembrie 2018 – 3 octombrie 2018, APM Prahova a realizat măsurători în zona Ţintea în vederea determinării calităţii aerului, fiind identificate 228 de depăşiri ale concentraţiei de hidrogen sulfurat pentru o perioadă de 21 de zile consecutive. În urma controalelor efectuate de Gardă de Mediu Prahova, societatea Vitalia a fost sancţionata contravenţional pentru «nerespectarea prevederilor legale cu privire la emisiile industriale», iar APM Prahova a emis Notificarea Prealabilă în vederea suspendării Autorizaţiei Integrate de Mediu a acestei societăţi”, a declarat Ciprian Stuparu, organizatorul protestului.

https://youtu.be/OVgkBSLqirc

La protest au fost prezenți și șefii Agenției pentru Protecția Mediului Prahova  și ai Gărzii de Mediu.

Ultimul control efectuat de Garda de Mediu, chiar vineri, a scos la iveală faptul că Vitalia Salubritate nu a respectat măsurile impuse pentru reducerea poluării.

Din acest motiv a mai fost aplicată o sancțiune, în valoare de 100.000 de lei.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului spun că săptămâna viitoare va fi sistată activizatea rampei de gunoi până la ecologizare și luarea tuturor măsurilor privind protecția mediului și reducerea poluării.

GALERIE FOTO:

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor