logo
RNTV Live

Scumpirile, criză indusă?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Scumpirile, criză indusă?

Scumpirile din ultima perioadă au fost resimțite din plin de oamenii de rând. Cei mai mulți s-au arătat afectați de  scumpirea alimentelor de bază, precum uleiul, făină, mălaiul pâinea sau cartofii. Iar creșterea prețurilor cu siguranță nu se va opri aici. Cu toate acestea, ploieștenii consideră că este o criză creată și că preferă să cumpere mai puțin în perioada următoare decât să își facă stocuri de alimente.

Prețurile tot mai mari ale alimentelor sunt cauzate și de scumpirea gazelor și a energiei electrice. Ploieștenii sunt de părere că  în prezent vorbim despre o criză indusă. În aceste condiții, oamenii spun că nu au decât să cumpere mai puțină mâncare și că nu mai iau în calcul să își facă stocuri cu produse alimentare.

Datele statistice arată că uleiul și cartofii sunt alimentele care au înregistrat cele mai mari scumpiri. La finalul anului trecut un litru de ulei costa în medie cu aproape 30 de procente mai mult față de decembrie 2020. Asta, în timp ce prețul cartofilor era cu aproape 25 de procente mai mare. Pâinea, mălaiul și zahărul sunt și ele în topul alimentelor pentru care românii au scos mai mulți bani din buzunar. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cimitirele-din-ploiesti-sursa-de-venit-pentru-diversi-indivizi-care-promit-servicii-cat-e-spaga-video/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/copil-de-cinci-ani-din-ploiesti…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor