logo
RNTV Live

Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Ploiesti a organizat a treia ediție a Concursului Județean de Teatru pentru Copii “Modus Vivendi- FOTO

WhatsApp Image 2022-04-12 at 15.00.44 (13)
rnews

Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Ploiesti a organizat a treia ediție a Concursului Județean de Teatru pentru Copii “Modus Vivendi

Recent, Biblioteca Judeţeană “Nicolae Iorga” și Palatul Culturii au găzduit cea de-a treia ediție a Concursului Județean de Teatru pentru Copii “Modus Vivendi” organizat de Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Ploiesti în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Teatrul Ancuța şi alte instituții de învãțãmânt din județ (grãdinițe, şcoli, CŞEI nr.1)

Preșcolarii de grupă mare si elevii din ciclul primar (din şcolile de masã şi speciale) au pus în scenă momente artistice deosebite atât în limba română, cât și în limba engleză (în cadrul secțiunilor “Recitare Poezii” și “Miniscenete”), cucerind juriul și publicul prin talentul lor actoricesc și transformând ziua de 9 aprilie într-o adevărată sărbătoare a teatrului pentru copii.

Sala “Marea Unire” a primit copii din tot județul Prahova (Ploiesti, Slanic, Păulesti, Valea Doftanei, Podenii Noi, Gura Vitioarei).

La Secțiunea Online concursul s-a bucurat de o participare masivă din toata tara (București, dar si județele Olt, Mureș, Hunedoara, Mehedinți, Dâmbovița, Arad).

Inițiat în anul școlar 2017-2018, acest proiect de suflet al Școlii Gimnaziale “Nicolae Balcescu” si-a propus descoperirea copiilor cu potențial artistic, încurajarea tinerelor talente si promovarea valorilor culturale (teatru, poezie, arte vizuale).

Concursul va continua cu Sectiunea “Măști si Păpuși de Mânuit” dedicata prescolarilor si elevilor din ciclul primar din toata tara.

Dupã jurizarea lucrãrilor primite la sectiunea “Mãşti si Pãpuşi de Mânuit” va avea loc Premierea într-un cadru festiv la Şcoala Gimnazialã “Nicolae Bãlcescu” la o datã ce va fi anunțatã. Sunt asteptati la acest eveniment câstigatorii ediției, pãrintii si cadrele didactice îndrumãtoare.

În anul 2019 s-a cristalizat și ideea unui simpozion “Modus Vivendi” care să vină în completarea acestui concurs. În ianuarie 2020 Școala Gimnaziala “Nicolae Balcescu” a organizat prima ediție a simpozionului, cu promisiunea reluării acestei activități care a fost primită cu mult entuziasm de către părinți și cadre didactice deopotrivă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor