logo
RNTV Live

Scăpăm de cainii comunitari și îi înlocuim cu urși?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Scăpăm de cainii comunitari și îi înlocuim cu urși?

Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt vizitate tot mai des de urși. Jandarmii prahoveni au intervenitîn ultimele zile la 22 de sesizări, în Sinaia, Azuga, Bușteni și Breaza. Oamenii au cerut ajutor după ce urșii și-au făcut apariția în zone intens circulate. În 8 situații au fost emise și mesaje RO –ALERT..

Urșii continuă spectacolele diune si nocturne în statiunile montane. Marți dimineață a fost semnalat un urs în apropierea bulevardului Ferdinand  din Sinaia. Polițiștii locali si jandarmii montani au patrulat în  zonă încearcând să-l găsească pentru a-l direcționa spre fondul forestier. 

In ultima perioada, jandarmii au fost solicitați de mai multe ori pe zi și chiar au fost emise și mesaje RO Alert, după ce sălbăticiunile și-au făcut apariția în mai multe localități de pe Valea Prahovei.

În urmă cu mai mulți ani, populația de urs era gestionată riguros. Se făcea evaluarea urşilor în fiecare an de către paznicii de vântoare și se împușcau masculii mari și dominanți. În ultimii ani, odată cu interzicerea vânătorii la urs, numărul exeplarelor a crescut constant. În lipsa hranei, mulți dintre ei au devenit urși gunoieri. Di păcate, pericolul este unul mare pentru om, mai ales în cazul apariției unei ursoaice cu pui, femela devenind repede agresivă.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor