logo
RNTV Live

Scandalul gunoaielor: Date neoficiale. Cine va plăti taxa la rampă

gunoi_rampa
Ciprian Radu

Problema ridicării gunoiului la Ploiești a fost rezolvată temportar, doar pentru luna aceasta. Se pare însă că, în acest interval, va fi reglementată celebra taxă de mediu la rampă, în prezent de 80 de lei pe tona de deșeuri. 

Potrivit primarului Adrian Dobre, va exista o Ordonanță de Urgență care va stabili actul normativ. Conform acesteia, taxa va fi redusă de la 80 de lei pe tonă, cât este în prezent, la 50 de lei pe tonă.

Reglementarea stabilește și cine plătește: nu rampa, nu operatorul de salubritate sau cetățenii, ci autoritatea locală.

Calculele nu sunt însă îmbucurătoare pentru Primăria Ploiești, spune Dobre, care nu este de acord cu forma actuală, precizând că Ordonanța trebuie să permită autorității locale anumite măsuri.

“Un calcul aproximativ arată că ar trebui să plătim 6 milioane de lei anul acesta, iar anul viitor, nouă milioane. Trebuie să ni se permită să luăm anumite măsuri prin care să- ne îndeplinim ținta. De exemplu, cu 15 milioane de lei, am putea construi o stație de sortare care se învârte după soare! O stație care să facă selecția deșeurilor ca lumea. În prezent, avem la Ploiești 250 de rampe selective. 90 la sută sunt deteriorate”, a punctat primarul Ploieștiului.

Foto: Captura video din emisiune Sud Muntenia la Raport

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor