logo
RNTV Live

Scandal la Yazaki : ” Suntem tratați ca niște sclavi !”

1-yazaki-mfax
rnews

Anul trecut, în luna mai, sute de angajați ai fabricii au protestat zile în șir. Oamenii reclamau faptul că sunt tratați ca niște sclavi de către patroni, iar condițiile de muncă sunt inumane.

Iată că acum, un alt salariat al fabricii Yazaki de la Urlați vorbește despre cum sunt tratați de către șefi. El a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook :

„Asta am pățit eu sâmbătă noapte… de când am ajuns la muncă mi s-a vorbit foarte urât de către „lideră” (prost, măgar, nesimțit, țigan) în contexte diferite de mai multe ori în seara aceea… și m-a fâțâit toată noaptea după automate. Lucram simultan pe două automate, și 202 și 203, și nemaifiind treaba mea pentru că am fost pus la „CAO”, cine cunoaște știe despre ce vorbesc… Și fâțâit după mașini pe CAO și urlând la mine toată noaptea și jignindu-mă, iar la ora 5, 5 jumate, după o noapte de stres și muncă, doamna lider nu a vrut să mă treacă în pontaj spunându-mi că pentru ea nu am fost la muncă!!! Și atunci am răbufnit, nu am mai putut să mă abțin și am țipat și eu la ea și am înjurat-o! Iar astăzi domnul manager m-a trimis acasă fără să mă lase să mă justific… Și mi-a dat convocare, trebuie să stau acasă în fără plată până când au dânșii timp de mine să-mi analizeze cazul! Dar deja domnul manager a și anunțat supervizorul, iar acesta a relatat în meeting ÎN LIPSA MEA că „mi s-a desfăcut contractul de muncă”, nefiind acceptată nesimțirea! Și lidera stă bine merci la muncă să-și exercite practicile și cu alți operatori! Mâine mă voi duce și la ITM să vedem ce măsuri se pot lua! Dânșii (manageri, supervizor, lideri) consideră că noi nu avem niciun drept să răspundem sau să avem curajul să comentam în fața dânșilor indiferent de ce ne-ar face dânșii!!! Asta este România în care trăim și unde legile nu sunt făcute pentru oameni, ci tot pentru a-i proteja pe „EXPLORATORII DE SCLAVI”.”, a scris angajatul Yazaki pe Facebook.

sursa foto: mediafax

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor