Scandal monstru într-un prestigios COLEGIU NAŢIONAL din Ploieşti. Şicanări şi ameninţări la nivel înalt

doliu, burse de merit Banii pentru bursele de merit, cheltuiţi pe măririle de salarii din primărie& sursă foto Deștepti.ro
cautam-reporteri-republikanews

Scandal monstru într-un prestigios COLEGIU NAŢIONAL din Ploieşti. Şicanări şi ameninţări la nivel înalt.

Se întâmplă la Colegiul Naţional” Mihai Viteazul” din Ploieşti unde fostul director adjunct, prof. Ion Oprescu, este pe cale să fie dat afară din unitatea de învăţământ din răzbunare, după 19 ani pe această funcţie şi 30 în total de învăţământ ca profesor de fizică.

just insolv sprl

“Totul ar fi pornit în vara anului trecut, când ministrul învăţământului de atunci, Monica Anisie, a venit în vizită la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”. În momentul sosirii sale, directorul, profesor Gabriel Ţaga, nu se afla în şcoală, dar a sosit câteva clipe mai târziu. În momentul în care a luat legătura cu ministrul, lui Gabriel Ţaga i s-au cerut înregistrările video de la examenele de bacalaurea şi cele naţionale, existănd anumite suspiciuni de ilegalităţi.

” Cred că acesta a fost momentul când am intrat în vizorul directorului Gabriel Ţaga. Dar trebuie ştiut faptul că părinţii au fost cei care au tras semnal de alarmă. Concret, mai mulţi părinţi au afirmat că în colegiu au intrat elevi de nivel foarte scăzut deşi notele la examene spuneau o cu totul altă varianţă. Nu ştiu nici până în ziua de astăzi dacă s-a găsit sau nu ceva în urmă vizionării acelor înregistrări. Cert este că de atunci au început ameninţările şi hărţuirea mea. Bănuiesc că există probe în acest sens dacă s-a ajuns să fiu hărţuit de conducere”, a declarat director adjunct, prof. Ion Oprescu.

Fostul director adjunct susţine că în acest moment are o serie întreagă de absenţe nemotivate care îl pun în pericol să nu nu mai poată participa la concursul de directori din vară. În realitate, spune, Oprescu, absenţele sunt simple scorneli.

“Printr-o absurditate ieşită din comun, m-am trezit că mi-au fost puse o serie întreagă de absenţe pentru neparticiparea la diferite şedinţe, deşi eu aveam ore online cu elevii mei şi clar nu puteam să fiu în două locuri în acelaşi timp.Şedinţele erau puse intenţionat la ore când eu nu puteam participa.

Un alt exemplu de absurditate este şi cel în care nu mi-a fost acceptat concediul medical pe motiv că nu am anunţat cu 24 de ore înainte. Aveam meniscul fracturat şi concediu medical de la specialist. Ce trebuia să fac mai mult?”, a mai adăugat acesta.

Aşa se face că din cauza celor 16 absenţe nemotivate, fostul director adjunct este pe cale să ajungă în comisia de disciplină. Cum concursul de directori va fi susţinut în luna iulie, este posibil ca acesta să nu poată participa.

“Dacă în această comisie mi se aplică cea mai mică sancţiune, nu mai pot participa la concurs. Şi răzbunarea directorul Ţaga va avea finalul mult aştept de dânsul, a explicat Oprescu.

Vezi şi https://republikanews.ro/fiul-unui-barbat-cere-ajutor/

Vezi şi https://republikanews.ro/paste-in-pandemie/

amenintat sicanat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here