logo
RNTV Live

Scandal între UAP şi Rosal. Problemele ploieştenilor din blocurile turn, fără sfârşit

Rosal
Mihai Constantinescu

Scandal între UAP şi Rosal

Scandal între UAP şi Rosal. Problemele ploieştenilor din blocurile turn, fără sfârşit.

Ploieştenii care locuiesc în blocurile turn din oraş trebuie să ştie că de la 1 februarie, operatorul de salubritate nu va mai colecta deşeurile menajere din interiorul camerelor de precolectare.

În acestă situaţie, reprezentanţii UAP au făcut următoarele precizări.

Având în vedere că tariful stabilit prin HCL 212/2017 este, în acest an de 5,24 lei fărăTVA şi prevede ridicarea deşeurilor de către Rosal de la clienţii săi, în baza unui contract încheiat între părţi, nu se face distincţie între camerele de precolectare şi platformele de gunoi

Contractul şi nu regulamentul cadru este încheiat între părţi şi nu face referire strictă la modul de desfăşurare a modalităţii de colectare din camerele de precolectare a deşeurilor menajere, fapt pentru care aceasta activitate este interpretată, în opinia noastră, abuziv de către operator

S-a vehiculat dinspre operator, la nivel declarativ, nu asumat în scris, că există varianta rezolvării situaţiei critice în care se află cele 183 de asociaţii de proprietari membre UAP, care deţin camera de precolectare. Aceasta ar fi achitarea unei sume suplimentare către Rosal, pentru ca angajatii aceştia să intre în interiorul acestor camere şi să colecteze deşeurile menajere, se specifică în comunicatul de presă

Reprezentanţii UAP cred că situaţia porneşte de la suplimentarea veniturilor Rosal care, nemultumită de tariful cu care a câştigat licitaţia face toate demersurile pentru creşterea încasarilor.

Aceste practici ar trebui sa înceteze şi cei care câştigă licitaţia să nu meargă pe premise că pot oferta un tarif mic şi după aia să fie sustinuţi de primării sau ADI Deseuri pentru ca acesta să fie marit. Să fie asumat pe toată perioada contractului, pentru că aşa se procedează în toată lumea civilizata, iar eventualele majorări de tarife să vină în cazuri excepţionale, se specifică în comunicatul de presă.

Reprezentanţii UAP au decis să ceară dreptate în instanţă.

UAP a demarat în instanţă două procese, într-unul solicită obligarea pârătei SC Rosal Grup SA la efectuarea activităţii de colecatre şi incarcare a deşeurilor menajere din camerele de precolectare conform contractului încheiat între părţi, iar în celălalt solcităm, pe cale de ordonanţă preşedinţiala obligarea SC Rosal Grup SA la efectuarea activităţilor menţionate până la soluţionarea dosarului intemeiat pe dreptul comun.

Dacă instanţa va decide că Rosal are dreptate atunci asociaţiile membre UAP se  vor conforma, dar rămânem circumspecţi că un extra-tarif, pe care îl consideram ilicit, este o soluţie pentru ca angajaţii operatorului să îşi îndeplinească obligaţiile de a colecta deşeurile menajere din interiorul camerelor de precolectare, se mai notează în comunicatul de presă.

Ploieștenii, nemulțumiți și de tarife

Cât despre tariful pentru colectarea deșeurilor, despre care ploieștenii se plâng că se majorează nejustificat, acesta este reglementat de Hotărârea 212/2017 a Consiliului Local. Oamenii au impresia că interesele operatorului sunt susținute de persoane cheie din administrația ploieșteană.

iată ce spune în acest sens Eugen Cristescu, președinte UAP.

“Rosal a încheiat pentru o perioadă de 8 ani, începând cu 2017, un contract cu ADI Deșeuri. Agentia de Dezvoltare Intercomunitară este formată din toate primăriile, ca și membri în cadrul ei și e împărțită în 7 zone cu localitătile aferente. Tariful este în acest an 5,24 lei fara TVA de persoană și crește în fiecare an conform HCL 212/ 2017. Tarifele nu pot crește decât prin HCL, nu că vrea Rosal, conform legii serviciilor publice comunitare.
Nu știu daca e protejată, nu am dovezi în acest sens. Dar o să fiu mai atent dacă există această suspiciune”

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor