logo
RNTV Live

Peste 10 hectare de pe Bulevardul Unirii, devenite focar de infecție!

deseuri-1-640×400
Ștefan Petre

Un teren de peste 10 ha aflat în centrul Bucureştiului, chiar pe Bulevardul Unirii, a devenit un focar de infecţie, plin cu deşeuri provenite din demolări, plastice şi resturi menajere. G4Media notează că autorităţile intenţionează (sau intenționau) să construiască acolo Cartierul Justiţiei.

Primăria Generală deţine 4,3% din această platformă cunoscută ca Esplanada, iar restul se află proprietatea statului român prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, precum şi în proprietatea unor persoane fizice.

G4Media scrie că, în urmă cu niște ani, pe acest teren autorităţile intenţionau să construiască Cartierul Justiţiei.

Proiectul a fost lăsat de izbelişte, iar locul a devenit un focar de infecţie, o adevărată groapă de gunoi. Aici pot fi văzute tot felul de deşeuri, de la moloz şi plastice, până la resturi menajere şi seringi

Mai mult decât atât, în mijlocul terenului de peste 100.0000 mp se află o platformă din beton, iar în ultimele zile s-au făcut forări în mijlocul acesteia. În jurul lor puteau fi văzute mai multe bălţi cu un aspect ciudat (un amestec din apă, uleiuri sau combustibili)

Culmea, peste drum de acest loc respingător se află: Biblioteca Naţională, Tribunalul Bucureşti, Ministerul Culturii şi la nici o sută de metri, chiar sediul Gărzii Naţionale de Mediu!

„Estetic arată foarte rău. Probabil că oricui se plimbă într-o zi aşa însorită i-ar plăcea să fie curat şi frumos. Ar trebui camere de luat vederi, Poliţia să urmărească şi să le dea amenzi drastice. Nu se poate aşa ceva, este revoltător, vă spun!”, a declarat pentru G4Media o bucureşteancă, unul dintre miile de pietoni care trec zilnic prin zonă.

„Majoritatea cetăţenilor Capitalei şi-au exprimat dorinţa ca acolo să fie un parc, pentru că în zona respectivă avem doar un mic parc, Parcul Unirii şi atunci era foarte binevenit pentru dezvoltările urbane. O zonă ultracentrală a Municipiului Bucureşti, un pericol de îmbolnăvire, un pericol chiar şi pentru mediu. Până la urmă a devenit un gen de groapă de gunoi, acest teren pe care ar fi trebuit să se dezvolte Cartierul Justiţiei.”, a declarat pentru G4Media.ro Daniel Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor