logo
RNTV Live

Scandal în toată regula la Urlați. O clădire cu valoare istorică, pusă la pământ/VIDEO

Mihai Constantinescu

Scandal în toată regula la Urlați. O clădire cu valoare istorică, pusă la pământ.

Scandal în toată regula la Urlați, în Prahova, după ce primarul orașului a anunțat că va demola sediul în care funcționează primăria. Vorbim despre o clădire construită în perioada interbelică de arhitectul Socolescu, o adevărată emblemă a orașului. Edilul spune că imobilul stă să se prăbușească și că intenționează să ridice în același loc, o clădire identică. Atât o parte dintre consilieri, cât mai ales cetățenii orașului, nici nu vor să audă de demolarea clădirii simbol a Urlațiului.

Scandal în toată regula la Urlați. O clădire cu valoare istorică, pusă la pământ

Primăria Urlați vrea să demoleze clădirea în care își desfășoară activitatea, un imobil construit în perioada interbelică, după planurile arhitectului Toma Socolescu. O clădire în care, în cei 100 de ani, a funcționat primăria localității prahovene. Motivul ar fi, susține primarul, gradul avansat de degradare în care se află.

Decizia a stârnit și alte controverse. Instituții prestigioase de arhitectură din România cer administratiei să renunțe la acest plan și să consolideze imobilul vechi, deoarece este foarte valoros.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor