logo
RNTV Live

Un grup de 18 ploieșteni, care munceau în Ucraina, nu poate intra în țară/VIDEO

Mihai Constantinescu

Un grup de 18 ploieșteni, care munceau în Ucraina, nu poate intra în țară

Un grup de 18 ploieșteni, care munceau în domeniul petrolier în Ucraina, nu pot intra în România. Ei sunt blocați în Vama Siret de grănicerii ucraineni, care nu permit trecerea frontierei decât femeilor și copiilor. Grupul de ploieșteni a ajuns la frontiera Ucrainei cu România în această dimineață, în jurul orei 10. Aici au constatat că nu pot trece în Vama Siret pentru că nu le permit grănicerii ucraineni să părăsească teritoriul lor.

Sunt de 24 de ore la vama și nu le permit bărbatilor între 18-65 de ani să paraseasca tara.

UPDATE 26.02.2022

Cei 18 ploieșteni care au stat mai bine de 12 ore blocați la granița Ucrainei cu România au reușit să intre în țară, puțin după miezul nopții. Sâmbătă dimineață, toți cei 18 ploieșteni au ajuns cu bine, acasă. Cei 18 ploieșteni sunt angajați ai unei companii din domeniul petrolier și munceau în zona Poltava din Ucraina. În momentul izbucnirii războiului, ei au plecat spre România, pe cont propriu.  Vineri, la ora 10 dimineață, au ajuns la granița Ucrainei cu România, în zona vămii Siret, însă grănicerii ucraineni le-au interzis să părăsească teritoriul invocând starea de urgență ale cărei prevederi nu se aplicau însă și cetățenilor străini.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor