logo
RNTV Live

Șase famili locuiesc la marginea Ploieștiului la fel ca în deșert/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Șase famili locuiesc la marginea Ploieștiului, la fel ca în deșert

Șase familii care au ghinionul să locuiască la marginea Ploieștiului, în cartierul Ghighiu, sunt nevoite să meargă zilnic kilometri buni pentru a putea să consume apă potabilă. Asta pentru că pânza freatică e plină de impurități. Șansele ca în viitorul apropiat să fie racordate la sistemul centralizat de furnizare a apei potabile sunt reduse.

Șase famili locuiesc la marginea Ploieștiului la fel ca în deșert

Ghinionul de a trăi la marginea Ploieștiului. Cam așa s-ar traduce în câteva cuvinte situația a șase familii care locuiesc în cartierul Ghighiu, în spatele unui Depou CFR. Acestea sunt nevoite să meargă zilnic kilometri buni pentru a putea să  aducă în casă apă potabilă.

Din nefericire pentru ei, o cale ferată îi desparte de rețeaua care se oprește la câteva sute de metri față de locuințele lor. De altfel, de aproape 25 de ani, aceștia încearcă să convingă autoritățile să găsească o soluție pentru a-i racorda la rețeaua de apă potabilă.

Despre situația acestor familii am discutat cu directorul RASP Ploiești, Zoia Staicu. Aceasta a susținut că pentru extinderea rețelei este nevoie mai întâi să se afle care este regimul juridic al terenului pe care au fost construite locuințele.

Zilele următoare reprezentanții RASP Ploiești vor merge la fața locului. Vor verifica situația juridică a terenului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor