logo
RNTV Live

Sărbători de iarnă fără dosare penale. Greașeala pe care oricine o poate face/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Modul în care sărbătorești trecerea dintre ani, poate veni la pachet cu un dosar penal. O spun chiar polițiștii de la Serviciu Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, care în această perioadă sunt cu ochii pe comercianții de petarde, pocnitori sau alte obiecte pirotehnice folosite pentru distracție.

Sărbători de iarnă fără dosare penale. Greașeala pe care oricine o poate face

Polițiștii prahoveni au demarat acţiunea „FOC DE ARTIFICII”. În vizor vor fi  atât comercianții cât și clienții care se aprovizionează cu articole pirotehnice destinate sărbătorilor de iarnă. Controalele au demarat deja și au fost depistate și primele nereguli.

Polițiștii au  verificat și importul de artificii. În urma celor 5 controale au fost confiscate 15 kg de articole pirotehnice din categoriile P1 și F1. Polițiștii spun că toate artificiile și petardele sunt extrem de periculoase.

Polițiștii vin și cu recomandări.

În Prahova există  21 de firme autorizate să lucreze cu articole pirotehnice, trei dintre acestea fiind importatori. În sezonul trecut, polițiștii prahoveni au făcut 26 de controale, fiind înregistrate 60 de dosare penale, în care sunt cercetate 66 de persoane. Totodată, au fost confiscate 8.338 kg articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2, F3 și F4.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor