logo
RNTV Live

Sărbătoare mare pentru creştini! Ce este interzis să faci azi

recolta
Mihai Constantinescu

Sărbătoare mare pentru români. Astăzi creştinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, cunoscut ca ocrotitor al recoltelor. Tot el alungă canicula şi seceta de pe ogoare şi răcoreşte pământul.

Este cunoscut în credinţa ortodoxă ca fiind un Sfânt drept şi bun la suflet,ce a fost ispitit de diavol pentru a-şi ucide părinţii. Căindu-se, i-a cerut lui Dumnezeu puterea de a lupta împotriva lor. Dumnezeu l-a urcat la cer într-o trăsură cu roți de foc. trasă de cai înaripați. Aici, Sfântul cutreieră norii, fulgeră și trăzneste demonii cu biciul său de foc, pentru a-i pedepsi pentru răul pe care i l-au provocat.

Este sărbătoare mare pentru creştini pentru că fântul Ilie este considerat aducător de ploi. Prin rugăciunea sa a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă. Este cinstiti şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focului, atestată prin numeroase tradiţii şi datini.

În această zi de  sărbătoare mare nu se lucrează, nu se coase şi nu se spală. Este bine ca astăzi toţi oamenii să se ferească de ceartă pentru a le merge bine tot anul. Se spune că proorocul îi pedepsește pe cei care nu cinstesc această și trimite fenomene meteo precum ar fi trăznete, ploaie, grindină, care ar putea distruge recoltele.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-dn1-blocat-total-la…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/barbat-cu-domiciliul-in-italia…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Libertatea.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor