logo
RNTV Live

SALVATORII DIN MIZIL ÎN CASĂ NOUĂ/VIDEO

Georgescu Cristi

A fost dat in folosinta primul detasament de pompieri din tara, demolat si reconstruit la standarde inalte, pentru a proteja salvatorii in caz de cutremur. Acesta se afla la Mizil, in Prahova, si face parte din proiectul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, ”Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre”, finantat de Banca Mondiala. In total vor fi incluse in program 35 de cladiri din 22 de judete ale Romaniei.


Un vechi grajd, construit in 1908, ce a avut destinatia de cazarma. Cladirea a fost expertizata tehnic si incadrata in clasa de risc seismic I. A fost demolata si construita de la 0. Lucrarile s-au finalizat la acest moment ……

Acum imobilul dispune de doua zone. Cladirea administrativa, cu o suprafata de peste 1.600 mp, cu doua etaje, si garajul intins pe 600 mp. Acesta are capacitatea de a adaposti simultan un numar de 10 autospeciale.

Proiectul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, ”Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre”, finantat de Banca Mondiala include acum sapte cladiri ale inspectoratelor de pompieri din judete precum Calarasi, Vrancea sau Ialomita. Toate au fost in mare parte demolate si reconstruite. Scopul este ca salvatorii sa fie adapostiti in cladiri sigure in caz de dezastre.

Lucrarile de demolare si reconstruire a imobilului de la Mizil au inceput in februarie, anul trecut. Valoarea contractului este de peste 14 milioane de lei. Sunt si alte imobile care urmeaza sa fie date in folosinta.

Detasamentul Mizil acopera interventiile din zona de est a judetului Prahova, si deserveste un numar de aproximativ 125.000 de persoane.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor