logo
RNTV Live

Salvarea răniţilor din mult prea desele accidente rutiere de pe DN1, aproape de imposibil. Situaţie şocantă la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti

/ foto cu caracter ilustrativ sursa foto Max Media.ro
Mihai Constantinescu

Salvarea vieţilor, între neputinţă şi minune

Salvarea răniţilor din mult prea desele accidente rutiere de pe DN1, aproape de imposibil. Situaţie şocantă la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti.

DN1 este cunoscut drept Drumul Morţii din cauza numărului mare de persoane care îşi pierd viaţa în accidente rutiere. Este un drum extrem de periculos unde se petrec în mod constant grozăvii.

Nu de puţine ori, din accidentele de aici, rezultă răniţi foarte grav. Viaţa lor depinde doar de dibăcia unui medic bun care trebuie să intervină rapid.

Cadrele medicale de la cea mai mare unitate spitalicească din Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă, au ajuns să se lupte cu imposibilul. Şi nu ne referim aici de situaţia creată din cauza stării foarte grave în care se află rănitul. Este vorba de deficitului de personal cu care se confruntă unitatea spitalicească. Practic aici, medicii chiar fac imposibilul. Spitalul ar avea nevoie de 100 de doctori, ca să nu mai funcţioneze la cota de avarie, notează a1ro.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/noapte-agitata-pe-soselele-din-prahova-au-avut-loc-mai-multe-evenimente-rutiere-grave/

Zilnic, în UPU Ploieşti ajung cel puţin 300 de bolnavi. Sunt zile în care sunt externaţi 5 oameni, dar alţi 10 sunt internaţi, iar în unele secţii pacienţii stau şi câte doi în pat.

În această situaţie se întâmplă uneori ca victimele accidentelor de pe DN1 să fie trimise în oraşele vecine, pentru că nu există suficienţi medici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor