În cursul zilei de astăzi, 22 iulie 2023, un pui de urs a căzut într-o fosă septică neacoperită la restaurantul Popas Alpin Cota 1400 Sinaia. Primarul orașului Vlad Oprea a convocat echipa de intervenție imediată care este în drum spre fața locului.

De asemenea, s-a solicitat jandarmeriei securizarea zonei pentru restricționarea accesului curioșilor, pentru evitarea altor posibile situații de urgență și pentru facilitarea accesului echipei de intervenție.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia au intervenit în această dimineață pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică din Sinaia, cota 1400.


La locul indicat au fost alocate o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.
Odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat ca este vorba despre un urs (femelă) căzută într-o fosă septică, acoperită aproape complet de materiile din acesta, care ținea pe creștet puiul, în încercarea de a-l salva.

Animalul era agitat.

A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiștii să fie în siguranță, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă si-au adus și aceștia aportul pentru ca această operațiune să se încheie cu succes.


Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de determina animalele să o folosească pentru a ieși. Ceea ce au și reușit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul.


În final, au fost îndreptați spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor.
A fost emis și mesaj RO-ALERT, astfel încât cei prezenți acolo sa fie informați despre misiunea aflată in desfășurare.


Urșii au fost salvati și eliberați, iar proprietarul fosei va fi sancționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *