logo
RNTV Live

Salubritatea din Ploiești, din nou pe masa negocierilor

salubritate
Dumitrescu Vlad

O nouă negociere directă cu actualul operator de salubritate, Blue Planet. Decizia a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești în contextul în care municipalitatea nu a finalizat licitația pentru atribuirea contractului de salubritate căi publice și deszăpezire.


Contractul cu Blue Planet pentru curăţenia căilor publice din Ploieşti expiră în câteva zile, drept urmare autorităţile au discutat luni documentaţia pentru o nouă selecţie, cu fonduri de 6,7 milioane de lei puse la dispoziţie pentru delegarea serviciului până la finalul lunii aprilie.

în aceste condiții Consiliul Local Ploiești a aprobat luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, un proiect de hotărâre care vizează o nouă negociere directă cu actualul operator de salubritate, Blue Planet.  Astfel, Primăria Ploiești va încredința din nou direct serviciul de curățenie și deszăpezire a străzilor până la 10 aprilie 2022.

Primarul Andrei Volosevici a oferit asigurări că în această perioadă, până la finalizarea licitației nu va exista pericol ca Ploieștiul să rămână fără operator de salubritate.

Proiectul discutat și adoptat luni a inclus și un caiet de sarcini, similar celui de la precedenta negociere. Procedura de acum vizează activităţile de măturat, spălat, stropit şi întreţinere a căilor publice şi curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ în municipiul Ploieşti. Contractul vizează şi ridicarea, la comandă, a deşeurilor aruncate necontrolat pe domeniul public, încadrate ca deşeuri municipale.  Este vorba, așadar, despre curăţenia căilor publice, în sezonul rece incluzând și deszăpezirea, activități în care implicarea Primărei Ploiești. În prezent, curățenia căilor publice este asigurată, de Blue Planet, societate cu care se vor purta din nou negocierile.

”Tocmai acesta este motivul pentru care luăm măsuri din timp.Mergem pe aceeași procedură care a fost aprobată data trecută și mergem pentru că în mod sigur terminăm procedura de achiziții, în speță vom avea un câștigător al licitației, însă nimeni nu poate ști dacă vor exista sau nu contestații. Atunci. este o chestiune care nu este și nu poate fi controlabilă de către administrație, motiv pentru care ne luăm măsurile de precauție, de maniera încât să nu se pună problema să nu avem deszăpezire sau curățenie la nivel de CCP (n.r. serviciul Curățenie Căi Publice), de altfel singurul contract pe care îl are Primăria”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Ce prevede negocierea cu Blue Planet


Reamintim că pe 20 septembrie, Primăria Ploiești a semnat cu Blue Planet Services un contract pentru curățenie căi publice și deszăpezire până la finalizarea licitației.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor