Salina Praid se redeschide sâmbătă

angajare

După inundațiile din luna iunie, Salina Praid se redeschide în sfârșit, asta după ce au fost efectuate mai multe lucrări miniere specifice de punere în siguranţă a căii de acces în obiectiv.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, au fost efectuate lucrări complexe pentru rezolvarea problemei apărute, la finalizarea cărora o comisie formată din specialişti a decis că accesul în salină este din nou sigur şi baza de tratament se poate redeschide.

„S-au efectuat mai multe lucrări de construcţii miniere, pentru punerea în siguranţă a căii de acces. Apoi s-a întrunit o comisie formată din specialişti de la cinci instituţii cu atribuţii, care a verificat dacă se poate demara activitatea de deschidere şi calea de acces este sigură. Comisia a dat undă verde, motiv pentru care salina îşi va redeschide porţile mâine (sâmbătă – n.r.)”, a declarat Seprodi Zoltan.

Acesta a precizat că pierderile financiare suferite de salină, în cele aproximativ două luni cât a fost închisă, sunt substanţiale, dar mai importantă este siguranţa turiştilor.

„Ne-a afectat, nu pot să spun acum în cifre, dar ne-a afectat enorm de mult”, a spus directorul Salinei Praid.

Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a bazei de tratament, programul salinei va fi de la 8,00 la 16,00 ultima coborâre în subteran fiind la ora 14,30.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Salina Praid se redeschide, după incidentul din iulie, când a fost inundată calea de acces (g4media.ro)

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here