logo
RNTV Live

Salariile din învățământ sunt în pericol să nu ajungă la timp la angajați

61DA681E-DE3C-4432-A72E-EC9E54F38A47_4_5005_c
Tudor Teodora

FSE Spirt Haret și FSL, cele două mari federații sindicale din Învățământ, susțin ca există riscul ca angajații din învățământ să nu primească salariile la timp.

Într-un comunicat comun, reprezentanții angajaților cer public Ministerului Educației să explice de ce nici până la ora actuală kit-ul de actualizare a programului de calcul al salariilor EDUSAL nu a fost trimis în teritoriu și cine se face vinovat pentru această situație.

Aceasta situație a fost raportată marți, iar sindicatele confirmă ca nici miercuri la prânz varianta actualizată a programului de salarizare nu ajunsese la școli.

„Este inadmisibil ca până astăzi, 8 februarie, unităților de învățământ să nu li se livreze programul de salarizare. Din informațiile primite, secretarele și contabilele spun că este puțin probabil să reușească să facă toate calculele pentru ca salariile să fie plătite la timp, pe 14 februarie, așa cum prevede legea. Aceasta deoarece, aproape de fiecare dată, prima versiune transmisă avea erori”, conform comunicatului citat.

Reprezentanții sindicatelor susțin că blocajul a fost explicat de minister prin negocierile care ar fi avut loc recent cu compania care livrează acest soft de salarizare. „Nu ne interesează că Ministerul Educației a fost în negocieri pentru prelungirea contractului cu firma care livrează programul, ne interesează doar ca angajații din sistem să-și ia salariile la timp. Cei mai mulți dintre salariați au împrumuturi, facturi de plată și alte cheltuieli, iar această întârziere le creează probleme în relația cu terții”, scriu sindicaliștii.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Salariile din învățământ, în pericol să nu ajungă la timp la angajați, anunță sindicatele. Ministerul Educației, somat să publice contractul cu firma care asigură aplicația de salarizare

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor