logo
RNTV Live

S-au stabilit grupele Cupei Mondiale 2018

CM Rusia 2018
Cristian Anghelescu

S-au stabilit grupele Cupei Mondiale 2018

Astăzi a fost programată tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale FIFA Rusia 2018. Festivitatea a avut loc la Palatul de Stat Kremlin, în prezența șefului de stat, Vladimir Putin. Au participat 1.300 de persoane!

Nouă foşti fotbaliști au asistat la buna desfășurare a ceremoniei. Aceștia au fost Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan, Carles Puyol, Nikita Simonyan şi Miroslav Klose.

Gazda ceremoniei a fost Gary Lineker (devenit comentator de televiziune şi fost golgheter al Cupei Mondiale din 1986), asistat de Maria Komandnaya, prezentatoarea Galei.

La 91 de ani, Nikita Simonyan a fost cel mai vârstnic participant, membru al echipei URSS la Cupa Mondială din 1958.

Declarația președintelui Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut un discurs amplu la debutul tragerii la sorți. Iată ce a spus acesta:

“Vreau să urez bun venit tuturor reprezentanţilor echipelor calificate la Cupa Mondială. Avem cele mai bune formaţii calificate şi toţi aşteptăm să aflăm programul. Ce pot să vă spun e că va fi o competiţie de excepţie şi aşteptăm cei mai buni jucători ai planetei să ne încânte vara viitoare. Vor fi amintiri extraordinare, pentru toată viaţa, după turneul din vară. Vor fi momente de istorie pe teritoriul Rusiei, care se vor desfăşura în 11 oraşe din Federaţia Rusă.

Ştim cum să ne întâmpinăm oaspeţii de pe toate meridianele. Ei vor fi prietenii noştri pe toată durata competiţiei. Vreau să urez succes tuturor echipelor care vor participa şi vreau să îi asigur pe fanii fotbalului că vor fi primiţi cu ospitalitate peste tot în Rusia”, a spus Putin.

Rezultatele tragerii la sorți

Rusia – Arabia Saudită este meciul care va deschide Cupa Mondială de anul viitor, pe 14 iunie 2018, pe stadionul Luzhniki din Moscova, în urma tragerii la sorţi care a avut loc azi, la Kremlin.

Cele două echipe fac parte din Grupa A, în care au mai fost repartizate Egipt şi Uruguay. Se confirmă astfel tradiţia potrivit căreia ţara gazdă are parte de o tragere la sorţi accesibilă.

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

Grupa C: Franţa, Australia, Peru, Danemarca

Grupa D: Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia,

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia

sursa: digisport

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor