S-a schimbat vârsta de pensionare. Sunt vizate femeile. Ce au decis astăzi guvernanţii

sursa foto Cugirinfo.ro

Guvernanţii au schimbat astăzi vârsta de pensionare pentru femei

S-a schimbat vârsta de pensionare. Sunt vizate femeile. Ce au decis astăzi guvernanţii

Conform decizie de astăzi a guvernanţilor, femeile vor putea decide dacă ies la pensie la vârsta de 65 de ani, dacă îşi doresc acest lucru. În prezent vârsta de pensionare este de 63 de ani.

cel mai verde complex reziential

Astfel, actul normativ prevede că niciun angajator nu poate întrerupe contractul, dacă o angajată dorește să continue activitatea după vârsta standard de pensionare (63 de ani).

Litera c) a alineatului (1) a articolului 56 se modifică și va avea următorul cuprins:

”c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II.”
2. După alineatul (2) al articolului 56 se introduce un alineat nou, alin. (3), cu următorul cuprins: ”(3) Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea în condițiile prevăzute la lit. c), teza întâi.

Vezi şi https://republikanews.ro/o-campineanca-a-falsificat-un-act-prin-care-demonstra-ca-o-firma-nu-avea-datorii-l-a-prezentat-oficiului-national-al-registrului-comertului/

Vezi https://republikanews.ro/prahovenii-invitati-la-cel-mai-delicios-targ-de-bunatati-si-dichisuri-din-aceasta-toamna/?fbclid=IwAR3a23agNFCXAXot33sRG-hYv-vH1uSm3cy2-Ivd5dRkh5ektsOQs8OTfZw

sursa romaniatv.net

Foto cu carater ilustrativ

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here