logo
RNTV Live

S-a declarat război ambroziei!ANPM:”Într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de AMBROZIE”

alergie la ambrozie
Mihai Constantinescu

S-a declarat război ambroziei!ANPM:”Într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de AMBROZIE”

Statisticile demonstrează o realitate pe care nimeni nu o doreşte. Peste 482.000 de români sunt alergici la polenul din ambrozie. Majoritatea acestor persoane prezentă rinoconjunctivită şi sunt candidaţi ideali la astm, rinoconjunctivita evoluînd în timp la această afecţiune gravă.

Lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

“Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, reprezentată de dl. Viorel TOMA – Președinte și de dl. Radu Tiberiu ROCA – Vicepreședinte, a propus ziua de 28 septembrie ac, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de AMBROZIE.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrosia Artemisiifolia – Iarba pârloagelor” se specifică într-un comunicat de presă emis de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/iti-doresti-o-cariera-de-politist-grabeste-te-inscrierile-se-termina-pe-15-noiembrie/?fbclid=IwAR3a6cgtnqQoBlLTakrvn_JQY_zx4RCuZc9fPpSiCHLRfmpOlCmkHKBcakg

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor