logo
RNTV Live

S-a ajuns în punctul zero. Cele mai horror variante sunt luate în calcul de către poliţişti

sursă foto HotNews.ro
Mihai Constantinescu

Poliţiştii fac apel la prudenţă

S-a ajuns în punctul zero. Cele mai horror variante sunt luate în calcul de către poliţişti.

Din nefericire ţara noastră este cap de listă  în clasamentul ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere. Au murit anul trecut 1.951 de oameni în accidente rutiere grave. Din acest punct de vedere cel mai crunt an, din ultimii 17, a fost dee departe 2008. Atunci  3.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere cumplite.

Pentru că minivacanţa este pe final, se aşteaptă ca şoselele să fie iar extrem de aglomerate. Riscul producerii de accidente este uriaş. Iată motivul pentru care poliţiştii au unele recomandări pentru şoferi pentru a nu se mai produce noi accidente.

 

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pe autostradă, sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă! Creează situații periculoase pentru participanții la trafic și se sancţionează.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Vor scădea capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

 

 

Prudenţă li se cere şi motocicliştilor, bicicliştilor şi pietonilor

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Bicicliștilor le recomandăm ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca au prioritate de trecere, să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor.

Motocicliștilor le recomandăm să aibă contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să le intersecteze traiectoria.

Sporiți atenția la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!

Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident.

Fiţi vizibil – purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile oarbe ale celorlalte vehicule, specifică reprezentanţii Poliţiei Române

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor