logo
RNTV Live

Rutina pentru un ten mai sănătos/îngrijirea zilnică

images
Constantin Corina

Potrivit medicilor dermatologi, există câțiva pași ce trebuie urmati înainte de machiaj. Așadar, e necesar să îndeplinești în această ordine, următorii pași:

  1. Îți speli fața cu un produs de curățare, iar mai apoi o usuci cu grijă, fără să o bruschezi;
  2. Folosești tratamentul prescris de medicul dermatolog, în cazul în care te confrunți cu o afecțiune a pielii;
  3. Aplici crema hidratantă/cu protecție solară și o masezi să intre bine în piele;
  4. Te machiezi.

Suplimentar, dacă dorești, mai poți realiza doi pași. Primul este ca, după ce ți-ai spălat fața cu un produs potrivit pentru tipul tău de ten, să aplici un toner pentru față(acesta poate ajuta la netezirea și calmarea pielii). Al doilea pas este ca, după ce ai utilizat o cremă hidratantă și un SPF, să optezi pentru un ser pentru față,(în cazul în care te confrunți cu anumite probleme, cum ar fi roșeața).

Rutina de îngrijire a tenului dimineața

1. Curăță tenul

Desi ai realizat această acțiune cu o seară în urmă, nu trebuie să treci la următorul pas, deoarece pe timpul nopții, de pe fața de pernă, poți să iei pe ten diverse bacterii sau chiar praf. Alege un produs pentru curățarea tenului și pentru îndepărtarea impurităților, potrivit pentru tipul tău de ten. Acesta trebuie masat ușor în piele, fără a fi bruscată.

2. Exfoliază tenul

Această acțiune este importantă, deoarece permite îndepărtarea celulelor moarte, conferind o bază netedă ideală pentru aplicarea machiajului. Astfel, acesta se va așeza mult mai bine pe ten. Selectează unul care poate fi aplicat pe față, gât și decolteu. Nu în ultimul rând, pentru a-și face efectul, trebuie ales în funcție de tipul tău de ten.

3. Hidratează și protejează tenul

Acest pas presupune aplicarea unei creme hidratante cu SPF. Dacă aceasta nu conține SPF, trebuie să aplici o cremă cu protecție solară după ce ai masat-o pe cea de dinainte bine în piele. E important de știut faptul că, un rol esențial în îngrijirea zilnică a tenului îl are crema de față, întrucât hidratează tenul.

 Rutina de îngrijire a tenului seara

1. Demachierea tenului

Pentru eliminarea machiajului trebuie să folosești un produs de demachiere, iar tot ceea ce trebuie să faci este să îndepărtezi delicat produsele cosmetice de pe față. La final, asigură-te că pe ten nu au mai rămas pete de fond de ten sau ruj pe buze care este rezistent la apă.

2. Exfolierea tenului

Acest pas, la fel ca cel precedent, nu trebuie neglijat. Exfolierea feței trebuie efectuată și în rutina de seară pentru ten, pentru a îndepărta celulele moarte.Vei permite o absorbție mai bună în ten a produselor pe care urmează să le aplici în continuare.

3. Hidratarea și regenerarea tenului

E esențial ca după ce procesul de hidratare a tenului este finalizat, să se aplice un ser pentru față. În ceea ce privește produsele pentru hidratare, poți opta, de exemplu, pentru o mască pentru față cu efect de calmare. Serul trebuie ales în funcție de nevoile tale, având drept scop revitalizarea și regenerarea pielii.

Sursa: skinseen.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor