logo
RNTV Live

CJ investește în primul spital public în Ploieşti din ultimii 33 de ani

351159020_1306786353555887_3294597173794673770_n
Ștefan Petre

Astăzi a fost recepționată o nouă investiţie a Consiliului Judeţean Prahova la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP). Este vorba de un spital modular amplasat în curtea secţiei de pneumologie a SJUP din Ploieşti.

Valoarea investiţiei este de 14.628.837,93 lei, iar finanţarea a fost asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

„Prahovenii au acum un spital modular care ne va ajuta să răspundem mai bine oricăror crize sanitare. Prin investiţia în spitalul modular, am reuşit să creştem numărul de paturi de terapie intensivă ale Spitalului Judeţean de la 30 la 42. Avem un total de 32 de paturi de spital noi, circuite şi echipamente specifice pentru răspuns la criză sanitară. Continuăm investiţiile în creşterea calităţii serviciilor de sănătate oferite prahovenilor”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Comunicatul de presă emis de CJ arată că spitalul modular are 2 saloane de terapie intensivă (ATI), 2 izolatoare şi 4 saloane și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cum ar fi: ventilatoare mobile (4) şi invazive (12), injectomate (46), monitoare pentru pacienţi (20), staţii de monitorizare (4), EKG (3), Holter TA (2), defibrilatoare (2), pulsoximetre (2), paturi de triaj (20), paturi ATI (12), rafturi de depozitare din inox (3), mese de lucru din inox (2), noptiere (20), dulapuri de depozitare (5) şi vestiar (10), precum şi scaune pentru transportul pacienţilor (3).

Au fost realizate circuite dedicate pentru pacienţi, medici, materiale curate şi murdare, iar medicii vor beneficia de vestiare dedicate. Spitalul modular a fost dotat cu instalaţii de ventilare şi climatizare, atât pentru respectarea limitelor admisibile de puritate a aerului prevăzute pentru clasele de încăperi specifice spitalelor, cât şi pentru realizarea condiţiilor de confort pentru acomodarea pacienţilor şi desfăşurarea activităţilor spitaliceşti. Pentru ventilarea spaţiilor şi asigurarea unui nivel de presiune negativă ce va asigura limitarea răspândirii viruşilor, s-au prevazut 4 sisteme de ventilare ce deservesc cele 4 tronsoane de clădire.

Specialităţile acestui spital sunt ATI, Medicină internă şi Pneumologie. SJUP va asigura, din fonduri proprii, materialele consumabile precum şi orice alte echipamente necesare functionării spitalului modular. De asemenea, SJUP va asigura personalul medical necesar operării spitalului modular la capacitate maximă.

Surse: AGERPRES, Consiliul Județean Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor