logo
RNTV Live

Românii ies mâine în stradă. Se anunţă proteste de amploare în Piaţa Victoriei. Vezi care sunt nemulţumirile

Piaţa Victoriei Românii, din nou în stradă/ sursă foto HotNews Mobile
Mihai Constantinescu

Românii, din nou în stradă

Românii ies mâine în stradă. Mâine, începând cu ora 11.00, sunt anunţate proteste de amploare în Piaţa Victoriei din Capitală. Anunţul a fost făcut de către președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de propunerea Guvernului de transfer a taxelor sociale de la angajator la angajat.

Principalele revendicări se referă la blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat şi la modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile.

“Efectele negative ale modificării legislației dialogului social din 2011 prin desființarea negocierii colective la nivel superior și restrângerea dreptului la acțiune colectivă au condus la accentuarea inegalităților sociale în România, la cotele cele mai ridicate din Europa. Astfel, în cei 7 ani de la intrarea în vigoare a condiționărilor abuzive din Legea dialogului social (62/2011) nu s-a mai putut negocia niciun contract colectiv de muncă la nivel de sector, iar la nivel de companie, din cele aproximativ 14.000 de contracte semnate, marea majoritate – peste 85% – sunt semnate de reprezentanții salariaților, de cele mai multe ori desemnați de însuși managementul companiei, astfel încât valoarea prevederilor în beneficiul lucrătorilor în aceste negocieri de fațadă este minimă, notează ştiri pe surse.ro”

Citeşte continuarea aici http://www.stiripesurse.ro/proteste-de-amploare-in-capitala-oamenii-ies-in-fa-a-guvernului-care-sunt-principalele-nemul-umiri_1222820.html

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor