logo
RNTV Live

Romania va fabrica, la Ploiesti, rachete interceptoare SkyCeptor/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Romania va fabrica, la Ploiesti, rachete interceptoare SkyCeptor. Autoritatile au semnat un un memorandum de intelegere in baza caruia Electromecanica Ploieşti şi Raytheon vor produce acest tip de armament. La intalnire a luat parte ministrul economiei, Florin Spataru, dar si cel al Apararii Nationale, Vasile Dincu. Tot in cadrul acestei intrevederi, Ministrul Economiei a declarat ca Romania va deveni prima tara care ar putea folosi pe teren cea mai noua versiune a sistemului de aparare antiaerian şi antiracheta Patriot.

Intalnirea a avut loc ieri dimineata, la sediul Electromecanica, de langa Ploiesti, iar la eveniment au participat ministrul economiei, Florin Spataru, dar si cel al Apararii Nationale, Vasile Dincu. In tara noastra a ajuns si preşedintele companiei americane Raytheon, Wesley Kremer.

Spataru a explicat ca memorandumul va fi urmat de alti paşi pana la inceperea productiei. La randul sau, ministrul Apararii a subliniat importanta revitalizarii industriei de aparare.

Ministrul Dincu a precizat ca acest tip de rachete este adaptat pentru sistemul Patriot, este foarte performant şi are „avantajul fantastic” ca este mai ieftin.

Ministrul Economiei, Florin Spataru, a declarat, miercuri, in Prahova, ca Romania va deveni prima tara care ar putea folosi pe teren cea mai noua versiune a sistemului de aparare antiaerian şi antiracheta Patriot.

La randul sau, si ministrul Apararii a subliniat importanta revitalizarii industriei de aparare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor