logo
RNTV Live

România, prima la decese în accidente rutiere

62320616
Ștefan Petre

Raportat la alte state din Uniunea Europeană, România își menține rata ridicată a deceselor provocate de accidente rutiere. Conform unor date preliminare publicate marți de Comisia Europeană, țara noastră se află pe primul loc privind gradul mortalității.

În Uniunea Europeană, peste 2.600 de persoane și-au pierdut viața anul trecut datorită accidentelor rutiere. Asta înseamnă o creștere cu 3% față de anul trecut, dar cu 10% mai puțin față de perioada dinaintea pandemiei de Covid.

Cele mai sigure drumuri sunt cele din Suedia, unde s-au înregistrat nu mai mult de 21 de decese provocate de accidente rutiere la un milion de locuitori. Însă la polul opus ne situăm noi. România a înregistrat 86 de decese provocate de accidente rutiere la un milion de locuitori, fiind urmată de Bulgaria (78) şi Croaţia (71).

Vorbind despre toate decesele din UE cauzate de accidente rutiere, rata a crescut în 2022 cu 3% față de anul precedent. Cele mai mari scăderi, de peste 30%, au fost raportate în Lituania şi Polonia.

Mai multe date puteți găsi la Știrile Pro TV.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor