România Evului Mediu. O femeie a fost biciuită de soţ în faţa copiilor

sursă foto Libertatea

România Evului Mediu. O femeie a fost biciuită de soţ în faţa copiilor

Ne place să recunoaştem sau nu, România este departe de a se numi o ţară civilizată. Printre dovezile care se pot aduce în acest sens sunt şi abuzurile asupra femeilor. Acestea sunt atroce, iar legea este încă prea blândă.

Ultimul caz de acest gen s-a petrecut în Vaslui. O femeie de 33 de ani a primit o corecţie din partea sotului alcoolic care putea să-i fie fatală. A fost biciută de soţ în faţa celor şase copii până aporpe de comă.  Nu a contat nici măcar că acesta este in nou însărcinată.

Sora femeii a cerut ajutor pe Facebook. Aici a povestiti chinurile prin care trece aceasta.

“Ajutati-o pe sora noastră! Acel om bea mereu si o bate până o lasă lată. Copiii sunt traumatizati. Nici nu mai stim unde să adresăm acest strigăt de ajutor”, au scris pe Facebook surorile femeii bătute.

 

Când am văzut pozele, am spus că dacă nici acum nu facem ceva, o omoară. Auzim că sunt centre pentru mame abuzate, pentru copii, dar de ce sora noastră nu poate beneficia de nimic? Ea s-a măritat la 16 – 17 ani cu acest om, crezând că va face o familie bună. Dar i-a fost mereu viata amară. Nu l-a lăsat, de frică. Si nu avea unde se duce. Odată, am luat-o la noi, dar el suna să o aducem acasă imediat. Când ne-am dus, el o astepta în drum, cu căruta, cu un par, gata pregătit de bătaie. A fost cumplit. A făcut sase copii cu el si ne-a spus că e însărcinată în două luni, cu al saptelea. El o bate si asa, însărcinată. Vrem ca autoritătile să o ajute cumva. El nu are loc de muncă, a mai lucrat pe la o stână, mai muncestre cu ziua”, a declarat sora ei, Gabriela, pentru vremeanoua.ro.

 

usrplus
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here