logo
RNTV Live

Romania este în doliu. Alexandru Arșinel a murit, joi,la varsta de 83 de ani

Alexandru_Arsinel
Mihai Constantinescu

Romania este în doliu. Alexandru Arșinel a murit, joi,la varsta de 83 de ani.

Actorul care a picurat în sufletele romanilor bucuria, cu ajutorul farmecului său inconfundabil, avea probleme grave de sănătate. Se afla internat la Spitalul Universitar din Capitală, însă , organismul i-a cedat. Era internat aici din 15 septembrie.

„În această seară(n.r. joi, 29 septembrie), marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducere Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență, citat de digi24.ro.

Romania este în doliu

Alexandru Arșinel a înregistrat zeci de piese pentru Teatrul Național Radiofonic, multe fiind incluse în colecții audio, precum Cufărul de culturăCercul de Mircea Radu IacobanO noapte furtunoasă de I. L. Caragiale, Sărmanul Dionis de Mihai Eminescu, comediile muzicale Franțuzitele de Magda Duțu și Un poet romantic de Matei MiloCine-ajunge sus la fix de Dumitru SolomonCăsătorie cu de-a sila de MolièrePraznicul ciubotarului de Thomas DekkerFemeile care ucid bărbații de Michal ToneckiAdunarea femeilor de Aristofan, Aventurile Baronului Münchausen de Gottfried August Bürger.

A fost protagonist al sute de spectacole de teatru, de divertisment și musicaluri și a lansat o serie de albume muzicale – „Evergreen”, „Cântece de Crăciun”, „Ce faci astă seară tu?”, „Olé”, „Parfum de romanță”, „La mulți ani viață!” etc. În spectacole, interpreta melodii din repertoriul lui Nat King ColeFrank SinatraEngelbert HumperdinckTom Jones ș.a. Alexandru Arșinel declara că, dacă s-ar fi născut în SUA, ar fi devenit un al doilea Frank Sinatra. Într-un interviu declara „Îl haleam pe Sinatra! Am un timbru mai frumos ca al lui. Mă asemăn cu Nat King Cole și cu Dean Martin, pe care i-am considerat cei mai mari. Când e vorba de cântat, chiar mă laud. Sunt bun! (…) Eu îmi găsesc un refugiu extraordinar în cântec. Mă retrag în mine, trăiesc la maximum fiecare piesă și cânt cu ochii închiși.”, potrivit wikipedia.ro


Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor