logo
RNTV Live

Și femeile sunt la putere! Lista miniştrilor, definitivată: 4 ministere revin ALDE, 8 femei în Cabinet

Mihai Constantinescu

Lista miniştrilor, definitivată: 4 ministere revin ALDE, 8 femei în Cabinet.

Dragnea a afirmat că lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Grindeanu urmează să fie prezentată, marţi, în şedinţa CEX al PSD.

Preşedintele PSD a mai spus că noile ministere vor fi: Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi Anteprenoriat, Ministerul Apelor, Ministerul Pădurilor.

“Sunt trei mari războaie care se vor duce în lume, al apei, hranei şi energiei (…), a motivat Dragnea decizia de a înfiinţa noi ministere.

Marţi, Birourile Permanente vor convoca sesiunea extraordinară şi vor stabili programul de lucru al Parlamentului pentru învestirea noului guvern. Sorin Grindeanu trebuie să depună marţi, în jurul orei 16:00, structura guvernului, lista miniştrilor şi programul de guvernare la Parlament, a spus liderul PSD.

Miercuri vor începe audierile în comisii, urmând ca după-amiază să aibă loc dezbaterile şi votului în plen, a susţinut Dragnea.

Votul de investitură va avea loc miercuri la ora 19:00 la Cotroceni, iar în jurul orei 20: 00 va avea loc prima sedinţă a noului Guvern, a spus Dragnea.

Liderul PSD va participa la ceremonia depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni.

“Merg la Palatul Cotroceni la învestirea guvernului. (…) merg să fiu prezent pentru că aşa este protocolul, a spus Dragnea.

“Guvernul Grindeanu contează sigur pe voturile PSD şi ALDE. Vom avea o discuţie cu colegii de la UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale. Celelalte partide au anunţat că nu vor susţine guvernul şi nu au rost discuţiile, a susţinut Dragnea.

Liviu Dragnea a afirmat că noul Guvern nu va fi format din “oameni politici de mare anvergură.

sursa business magazin

sursa foto gazeta de sud

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor