Mii de spectatori au trecut duminică de porțile complexului Roland Garros sub un cer înnorat, pentru a asista la debutul Openului Franței, al doilea turneu de Grand Slam al anului, care a început în vestul Parisului

Jaqueline Cristian, locul 67 WTA, a fost eliminată duminică de letona Jelena Ostapenko, numărul 10 WTA și favorită 9, în primul tur al turneului de Grand Slam de la Roland-Garros. Ostapenko s-a impus cu 6-4, 7-5, într-o oră și 34 de minute. România mai are trei jucătoare pe tabloul principal la French Open: Sorana Cîrstea (locul 30 WTA și favorită 28) va juca împotriva Annei Blinkova (Rusia, 45 WTA), Ana Bogdan (numărul 63 mondial) va întâlni pe Elsa Jaquemot (Franța, 150 WTA), iar Irina Begu (locul 127 WTA) va evolua împotriva Juliei Riera (Argentina, 115 WTA), venită din calificări.

Duminică, fanii români au susținut-o pe Jaqueline Cristian, locul 67 WTA, în meciul ei dificil împotriva letonei Jelena Ostapenko, favorita numărul 9 a turneului. Într-o dimineață răcoroasă, spectatorii au fost nevoiți să pună deoparte pălăriile Panama și ochelarii de soare, dar se așteaptă ca temperaturile să ajungă la 22 de grade Celsius mai târziu în ziua.

Rafa Nadal, în formă și de 14 ori campion, s-a întors la Roland Garros și va juca luni împotriva lui Alexander Zverev, al patrulea favorit. Duminică, fanii parizieni s-au adunat pentru a urmări meciul dintre Naomi Osaka și Lucia Bronzetti, pe terenul Philippe-Chatrier. Japoneza a câștigat după mai bine de două ore de joc, cu 6-1, 4-6, 7-5.

Carlos Alcaraz, al treilea favorit și cotat drept favorit la câștigarea primului său Open al Franței, îl va întâlni pe americanul J.J. Wolf în al doilea meci de pe teren. Un fan american din New York, Jake, a declarat că speră să vadă un american ajungând departe, dar crede că Alcaraz va urma pașii lui Nadal.

Campionul de la Marsilia și Dubai, Ugo Humbert, care poartă speranțele franceze pe tabloul masculin, a fost învins de italianul Lorenzo Sonego pe Suzanne Lenglen, cu 6-4, 2-6, 6-4, 6-3, după aproape 3 ore de joc.

Celelalte trei jucătoare din România prezente în turneu vor evolua în primul tur: Ana Bogdan și Irina Begu vor juca luni, iar Sorana Cîrstea marți.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *