logo
RNTV Live

Rodica Paraschiv, deputat PSD: Anunț important pentru primăriile comunelor prahovene

rodica paraschiv 1
Ciprian Radu

Anunț important pentru primăriile comunelor prahovene

Deputatul social-democrat Rodica Paraschiv îndeamnă primăriile rurale din județul Prahova care nu dețin compartimente specializate de asistență socială sau nu au nici un asistent social profesionist să fie pregătite pentru a depune cereri de finanțare la Ministerul Muncii și Justiției Sociale pentru dezvoltarea acestor servicii publice.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică un proiect pentru două programe naționale sociale de interes atât pentru persoanele vârstnice singure, cât și pentru autoritățile locale. Primul program este destinat serviciilor comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice singure dependente care au nevoie de ajutor pentru o perioadă îndelungată de timp. Prin intermediul acestui program național se urmărește dezvoltarea unei rețele de servicii publice comunitare pentru această categorie de persoane.

Cel de-al doilea proiect are în vedere sprijinirea autorităților publice locale – în special a comunelor – care nu au servicii specializate de asistență socială, prin susținerea de la bugetul de stat a salariilor asistenților sociali.

Pentru obținerea finanțării de la bugetul de stat – prin Ministerul Muncii și Justiției Sociale – va fi nevoie de transmiterea unor cereri de finanțare de către serviciile publice de asistență socială (pentru îngrijirea persoanelor vârstnice singure) și de către unitățile administrativ-teritoriale care nu au înființate servicii specializate de asistență socială.

Sursa: Facebook

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor