logo
RNTV Live

Roberta Anastase, atac la ministrul Mediului pe tema poluării din Ploiești!

Roberta Anastase a depus la proiectul de buget 2018 trei amendamente
Ciprian Radu

Roberta Anastase, atac la ministrul Mediului pe tema poluării din Ploiești!

Deputatul Roberta Anastase consideră că ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, nu se implică suficient în problema poluării la Ploiești. 

Roberta Anastase a susținut joi o conferință de presă în acest sens.

Principala acuzație la adresa Grațielei Gavrilescu a fost aceea că Ministerul Mediului nu a sprijinit Ploieștiul pentru achiziționarea unei stații de măsurare a calității aerului care să preia date și să le furnizeze în timp real.

Altfel spus, ar fi fost un sistem paralel de măsurare a parametrilor toxinelor eliberate în atmosferă de către agenții economici. Care să funcționeze alături de cel existent deja și care aparține agențiilor de mediu.

CITEȘTE și VIDEO: După furtună, nori toxici deasupra Ploieștiului! Fabrica de detergenți respiră adânc

Anastase a cerut publicarea rapoartelor obținute de către Ministrul Mediului privind principalii poluatori din Ploiești, precum și a datelor discuțiilor purtate cu aceștia.

Totodată, Roberta Anastase a anuțat că va cere întocmirea unui raport asupra impactului pe care îl are poluarea asupra sănătății ploieștenilor.

Va fi înștiințat oficial, atât Guvernului Tudose, cât și comisarului european pe probleme de mediu.

Roberta Anastase a precizat că sunt alerte de depășire a normelor de poluare în fiecare zi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor