logo
RNTV Live

Riscurile utilizării retinolului în timpul verii

images (2)
Fălcescu Andreea

Specialiștii în cosmetologie au explicat de ce nu ar trebui să folosești produse cu retinol în timpul verii. Brandurile de top promovează adesea produsele cu retinol ca fiind potrivite pentru utilizare în orice sezon. Cu toate acestea, s-a demonstrat că retinolul are efecte negative asupra pielii expuse la razele ultraviolete.

Pericolul utilizării retinolului în primăvară și vară nu constă în arsuri solare sau apariția petelor, ci în riscul de a dezvolta cancer. Potrivit experților, cele mai comune forme de retinoizi sunt fototoxice, cancerigene și genotoxice.

Dacă ești dispus să-ți asumi astfel de riscuri și să-ți pui sănătatea în pericol, poți folosi retinol în sezonul cald. Cu toate acestea, merită să alegi produse cu un conținut minim de retinol.

În timpul verii, cosmetologii recomandă utilizarea peptidelor, care au un efect similar, dar fără consecințe periculoase sub influența soarelui. Experții au remarcat, de asemenea, că retinolul este absolut contraindicat pentru unele persoane, deoarece pielea lor nu se va putea adapta niciodată la această substanță. Prin urmare, este mai bine să consulți un specialist înainte de a utiliza produse cu retinol.

Dacă totuși folosești produse cosmetice cu retinoizi și ești expus la soare, cea mai recomandată și sigură formă de retinol este retinolul palmitat. Dacă formula este fortificată cu uleiuri, nu vei avea probleme. În ultimul timp, evită combinarea retinolului cu avobenzona. Din păcate, această combinație este adesea folosită în cremele de protecție solară, conform recomandărilor cosmetologilor.

Când achiziționezi produse cosmetice, este important să acorzi atenție compoziției acestora. Serurile, cremele hidratante, cremele pentru zona ochilor și demachiantelor disponibile pe piață pot oferi rezultate excelente pentru aspectul pielii, dar pot deveni copleșitoare dacă nu știi de unde să începi.

Din acidul hialuronic la peptide și ceramide, care dintre aceste ingrediente este potrivit pentru tipul tău de piele? Printre toate componentele care alcătuiesc aceste creme, există un ingredient care se evidențiază într-adevăr – niacinamida. Niacinamida, sub forma de vitamina B3, aduce beneficii organismului și este extrem de hrănitoare pentru toate tipurile de piele.

Deși există de mult timp, acest ingredient a câștigat o popularitate în creștere în ultimii ani, deoarece din ce în ce mai multe mărci cosmetice îl includ în compoziția produselor lor.

Potrivit esteticienei Kathy Sobelman, niacinamida este un ingredient de top pentru toate tipurile de piele și unul dintre preferatele ei pentru sănătatea pielii. Sobelman a subliniat faptul că niacinamida are efecte benefice atât pe pielea grasă, cât și pe cea uscată.

Dacă ai pielea uscată și descuamată, niacinamida stimulează producția de ceramide și acizi grași în piele, contribuind astfel la restabilirea elasticității. Studiile au demonstrat că niacinamida este mai eficientă decât vaselina în ceea ce privește hidratarea pielii.

Sursa: dcnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor