logo
RNTV Live

Riscul de producere de incendii, în creștere în această perioadă. Ce spun pompierii/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Riscul de producere de incendii, în creștere în această perioadă. Ce spun pompierii

Temperaturile au scazut drastic in ultima perioada, iar in curand oamenii incep sa foloseasca instalatiile de incalzire. Doar ca pana la momentul in care le vor pune in functiune trenbuie sa fie cu bagare de seama! Neverificate, sobele sau centralele pot reprezenta un factor de risc major in fiecare casa. Asa se face ca specialistii recomanda curatarea instalatiilor de incalzire, inainte de prima utilizare din acest an.

Riscul de producere de incendii, în creștere în această perioadă. Ce spun pompierii

Temperaturile scazute din ultimele zile ii obliga pe oameni sa-si incalzeasca locuintele. Fie ca folosesc sobe, ori centrale termice, fiecare astfel de instalatie trebuie verificata cu atentie inainte de prima utilizare.

Multi trec peste aceasta etapa, fie din ignoranta, fie pentru ca nu isi permit financiar sa plateasca o  procedura de acest fel. Gresit, spun specialistii! Pentru ca putem fi victimele unor evenimente cu urmari grave.

Tocmai de aceea este important ca lucrarile de curatare sa fie facute de catre personal cu experienta.

Curatarea mecanica este obligatorie pentru semineu, soba sau centrala pe lemne, dupa cum prevede legea in vigoare.

De retinut ca daca sursa prin care se realizeaza incalzirea casei foloseste combustibil solid este necesara curatarea cosului de fum in sezonul rece la fiecare 3 luni. Un cos de fum de inox, ceramic, sau caramida este mult mai sigur.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor